CERN ve DESY'de KENDİ DENEYİNİ YAP

Parçacıkların dünyasını keşfetmeye meraklı ve takım çalışmasına yatkın lise öğrencileri, CERN tarafından düzenlenen ”Okullar için Demet Hattı” yarışmasıyla CERN ve DESY’de (Almanya) kendi deneylerini yapma fırsatını yakalıyor. Yarışmanın ulusal irtibat sorumlusu ve CERN-ATLAS Deneyi Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Serkant Ali Çetin tarafından düzenlenen bilgilendirme eğitimine davetlisiniz.

Yarışmanın ulusal irtibat sorumlusu ve İstinye Üniversitesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin tarafından düzenlenecek bilgilendirme toplantısı fiziki olarak İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüs Kongre Merkezi‘nde gerçekleştirilecek. Ayrıca etkinlik boyunca İstinye Üniversitesi YouTube kanalından canlı yayın yapılacak.

Bilgilendirme Toplantısı Başvurusu için Son Tarih: 1 Ocak 2025

Bilgilendirme Toplantısı: 4 Ocak 2025, Cumartesi, 10:00

Yer: İstinye Üniversitesi – Topkapı Kampüsü Kongre Merkezi

Ulaşım: https://goo.gl/maps/yjtNzEbx5Ay5A4qd8 

Prof. Dr. Serkant Ali Çetin​

1974 İstanbul doğumlu olan Serkant Ali Çetin, 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünden mezun oldu ve ardından aynı bölümde Deneysel Yüksek Enerji Fiziği alanında Prof. Dr. Engin Arık danışmanlığında CERN ATLAS deneyinde yaptığı çalışmalarıyla 1998'de yüksek lisans 2003'te ise doktora derecesini aldı. Nisan 2004'te Doçent olan Çetin aynı yıl Doğuş Üniversitesinde çalışmaya başladı. Serkant Ali Çetin 2006-2009 arasında Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı ve Eylül 2009'da profesör oldu.

Devamını Oku

Sıkça Sorulan Sorular

Beamline For Schools (BL4S), CERN tarafından düzenlenen ve tüm dünyadan liselerin ücretsiz katılımına açık olan bir yarışmadır. Mühendislik, fizik ve teknoloji konularına ilgi duyan her düzeyden lise öğrencilerinin oluşturacakları takımların katılımına açıktır. 

CERN tarafından düzenlenen yarışmanın bilgilendirme toplantısı fiziki katılımcılar için İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü, Kongre Merkezi‘nde yapılacaktır. YouTube kanalımızdan canlı yayınlanacak.

Hayır. Ancak yarışmanın başvuru formatının ve takımlardan beklentilerin doğru anlaşılması ve parçacık fiziği ile CERN’deki demet hattı hakkında ön bilgiye sahip olunması açısından BL4S’in Türkiye irtibat sorumlusu Prof. Dr. Serkant Ali Çetin’in anlatımıyla gerçekleşecek olan bu etkinliğe katılmanız önerilmektedir. 

Evet, yalnızca izleyici olarak katılmak isteyenler İstinye Üniversitesi YouTube kanalından etkinliği takip edebilirler.

Yarışmaya başvurular 7-10 kişilik takımlar halinde yapılmaktadır. Her takımın başında bir öğretmen bulunma zorunluluğu vardır.

Hayır, tüm takım üyelerinin (öğretmenler dahil) başvuru formunu eksiksiz doldurması gerekmektedir. 

Bilgilendirme etkinliğine bireysel katılım sağlayabilirsiniz. Ancak yarışmaya resmi başvurular 7-10 kişilik takımlar halinde ve 1 öğretmen gözetiminde yapılmalıdır. Takımlara dahil olma süreçleri öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

Tüm dünyadan takımların katıldığı yarışmaya başvuran tüm takım ve kurumlar CERN tarafından katılım sertifikası alacaklardır. 

Program Akışı