Öğrencilerimizin mesleki gözlem yapmalarını sağlamak amacıyla Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük hastane ağına erişim imkânı sunuyoruz. Bu kapsamda, öğrencilerimiz İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç’ın rehberliğinde gerçekleştirilecek bu çalışmaya katılma fırsatı bulacaklardır. Programa katılım için başvuru formunu doldurmanızı ve sonrasında tarafınıza iletilecek tarih bilgisi için beklemenizi rica ederiz.

Medical Park - Göztepe

Prof. Dr. Türker Kılıç, beyin cerrahisi profesörü ve beyni anlamaya çalışan bir bilim insanıdır. Hacettepe, Marmara ve Harvard Üniversitelerinde eğitim alan Dr. Kılıç, bilim doktorasını anatomi alanında tamamlamıştır. Prof. Kılıç, 2015 yılında Avrupa Bilim ve Sanat Akademisine, Aralık 2021’de Dünya Sanat ve Bilim Akademisine seçilmiştir. Türker Kılıç bu iki önemli Akademiye seçilen ülkemizdeki tek bilim insanıdır. 2012 yılından beri Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı ve Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı olarak eğitim, cerrahi ve araştırma çalışmalarını sürdürmektedir. Prof. Kılıç, başta Harvard Tıp Fakültesi, Yale, Milano Politeknik ve Johns Hopkins Üniversiteleri olmak üzere 10’dan fazla üniversitede konuk öğretim üyesi olarak ders vermiştir. Kılıç, 100’ün üzerinde mesleki başarı ödülüne layık görülmüş olup, bu ödüller arasında 1999’da aldığı Avrupa Beyin ve Sinir Cerrahisi Derneği (EANS) Aesculap Bilimsel Araştırma Ödülü ile 2001 ve 2005’te aldığı Amerikan Beyin ve Sinir Cerrahisi Dernekleri Birliği’nin Tümör Araştırma Ödülleri bulunmaktadır. Dr. Kılıç mikrocerrahi ve gamma-knife cerrahisi yöntemleri ile toplamda 30.000 üzeri sayıdaki hastasının cerrahi tedavilerini yapmıştır. Bu süreçte 49 öğrencisinin beyin cerrahı olarak yetişmesinde, 400 üzerinde tıp öğrencisinin hekim olmasında rol sahibi olmuştur. H-indeksi 40 olan ve 200’ün üzerinde bilimsel yayına 6.000 üzeri atıf almış olan Dr. Kılıç, çeşitli Beyin Ameliyatı Yöntemleri ve Beyin Tümörleri için bulunan ama esas kullanım alanını kan kanserinde bulan Glivec isimli ilacın buluşunda önemli katkı sahibidir. Türkiye’de Gamma-Knife Işın Cerrahisini ilk kullanan, Tümör Bankası, Ameliyathane MR tekniği uygulamalarını ise ilk başlatanlardandır. Bilimsel araştırmaların yanında, Tıp Eğitimi ve Bilim Eğitimi konularında çalışmakta olan Prof. Dr. Türker Kılıç’ın bilim ve bilim eğitimi konulu konuşmaları internet üzerinden 10 milyondan fazla kişi tarafından izlenmiştir. Dr. Kılıç, 2020’de kurulan Türkiye Beyin Vakfı’nın ve İstanbul Nörolojik Bilimler Enstitüsü’nün kurucu başkanıdır. Dr. Kılıç, Şubat 2021 Ayrıntı Yayınları’ndan yayımlanan ve toplamda 8 baskı yapan “Yeni Bilim: Bağlantısallık, Yeni Kültür: Yaşamdaşlık” başlıklı kitabın yazarıdır. Eylül 2024 yılında ise “Nasıl Daha İyi ve Güzel Bir Yaşam Kurarız? Beyin Bilimin Yanıtı” isimki kitabı Doğan Kitap’tan yayımlanmıştır. Prof. Dr. Kılıç’ın otobiyografisi de Epsilon Yayınevi’nden, Mert İnan imzası ile, “Beyin Nedir’den Yaşam Nedir’e Bir Hayat Serüveni: Türker Kılıç” başlığıyla yayımlanmıştır.

Medical Park - Gaziosmanpaşa

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini 1992’de bitiren Dr Çiçek, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1997’de Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı oldu. Aynı hastanede reanimasyon ünitesi sorumlu hekimi olarak 1998-2000 yılları arasında çalıştı. 2000 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD.’a yardımcı doçent olarak atandı. Turgut Özal Tıp Merkezinde yeni ameliyathanelerin açılması ve yoğun bakımların kurulması süreçlerinde aktif görev aldı. Yaklaşık 3 yıl bu alanlardan (16 ameliyathane ve 125 yoğun bakım yatağı) sorumlu başhekim yardımcılığı görevinde bulundu. Karaciğer nakillerinin başlatılması ve sonrasında aktif görev aldı. 2005 yılında ABD’de Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı yoğun bakımlarda 6 ay süreyle gözlemci olarak bulundu. 2007 yılında doçent oldu. 2008 yılında üniversiteden ayrılarak İstanbul’da Özel Gaziosmanpaşa Hastanesine başladı. 2008-2014 yılları arasında ameliyathaneler (7 ameliyathane) ve yoğun bakımlar (84 yoğun bakım yatağı) koordinatörü olarak görev yaptı. 2013 yılında Nişantaşı Üniversitesi MYO Anestezi Bölümüne profesör olarak atandı. 2013 yılında yoğun bakım yan dal uzmanlık diplomasını aldı. 2014 yılında Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi ile afiliasyonun gerçekleştirilmesinde görev aldı. Aynı yıl başhekim oldu, 2.5 yıl bu görevde bulundu. Bu dönemde hastaneye JCI kalite akreditasyon belgesi alındı. 2016 yılı sonunda “Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’ne” kurucu rektör olarak atandı. Üniversiteye YÖK denkliği alındı. Yaklaşık iki yıl bu görevi sürdürdükten sonra Haziran 2018’de ayrıldı. 2018’de İstinye Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Gaziosmanpaşa’ya “Medikal Direktör, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı ve Yoğun Bakım Yan Dal Uzmanı” olarak başladı. Hem yöneticilik hem de aktif olarak hekimlik yapmaktadır. 2019 yılında İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD.a profesör kadrosuna atandı. Aynı zamanda tıp fakültesi dekan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Prof. Dr. Müslüm ÇİÇEK Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD.

Liv Hospital - Bahçeşehir

Ali Sait Kavaklı, 1973 yılında Antalya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Antalya’da tamamladıktan sonra 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2010 yılında Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistanlık eğitimini tamamlamasının ardından 2013 yılına kadar Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve sonrasında 2022 yılına kadar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği Uzman Hekimi olarak görev yaptı. 2018 yılında “Doçent” ünvanı alan Ali Sait Kavaklı’nın özel ilgi alanları kardiyovasküler cerrahi anestezisi, toraks cerrahisinde anestezi ve rejyonal anestezidir.

Liv Hospital - Vadistanbul

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden (İngilizce) 1997 yılında mezun olan Çağatay Öztürk, 1997-1999 yılları arasında Zonguldak Türkali Köyü Sağlık Ocağında mecburi hizmetini tamamlamıştır. 1999-2004 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda ihtisas eğitimi tamamladıktan sonra 2004 yılının Haziran ayında Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde göreve başlamıştır. 2012 yılında Doçent Doktor ünvanını alan Çağatay Öztürk, Nisan 2015 tarihinden itibaren Liv Hospital Ulus’ta ortopedi ve travmatoloji uzmanı olarak çalışmakta ve 2016 yılı itibariyle İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi akademik kadrosunda yer almaktadır. Çoğunluğu omurga cerrahisi alanında olmak üzere 100’ün üzerinde uluslararası yayın ve kitap çalışması bulunan Prof. Dr. Çağatay Öztürk’ün, 2017 haziran itibariyle h-index skoru 26 dır.

Sıkça Sorulan Sorular

Hayır, etkinliğe katılım ücretsiz.

Etkinlik 4 saat sürmektedir.

Hayır, adayların özgeçmiş bilgileri ve başvuru motivasyonlarına göre değerlendirilmektedir.