
Doğukan Özdemir
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Doğukan Özdemir
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Merhaba, ben Doğukan Özdemir. İstinye Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim.
Dürüst olmak gerekirse, aklımdaki bölüm her zaman Bilgisayar Mühendisliği idi. Lise boyunca gün geçtikçe merakım ve isteğim daha da artıyordu.
Fakat, Lise son sınıfta katıldığım robot yarışmasından sonra fikrim değişti. Devrelerle uğraşmak, küçük robotlar inşa etmek ve Bilgisayarla onları kontrol edebilmek benim çok hoşuma gitmişti.
Bu okula gelen çoğu aday mühendis gibi ben de tedirdgindim, çünkü Mühendislik Fakültesi daha girdiğim yıl açılacaktı.
Fakat tanıtım döneminde okulu tanımaya başladıkça tedirginliklerim kaybolmaya başladı ve tercih listemin en üst sıralarına yerleşti.
Hazırlık dönemi başladığında, "bu sene biraz kafa dinleyeyim." kafasındaydım, fakat bu düşünce sadece 1-2 hafta sürdü.
Tanıtım döneminde gösterilen Yapay Zeka laboratuvarı'na girmek, bölümüm hakkında bilgi edinmek ve şimdiden bir proje yapmak istiyordum.Ancak, hala hazırlıktaydım,
projelere dahil olmak için 2 veya 3.sınıfta olmam gerekir diye düşünmüştüm ama yine de şansımı denemek istedim.
Mühendislik Dekanı Çetin Kaya Koç'a danışmak istedim. Kendisine ne yapabileceğimi sordum, benim gibi bazı mühendisklik öğrencilerinin de aynı soruyla ona geldiğini ve laboratuvarda yer alıp, kendimi geliştirebilceğimi söyledi.
(Okulun en sevdiğim yanların bir tanesi de bu. Öğrenci öğretmen bariyeryi yok herhangi bir isteğim veya şikayetim olduğu zaman hocalara rahatça ulaşıp konuşabiliyorum.)
Laboratuvarda bir çok online eğitim mevcuttu, hepsinden yararlanıp arkadaşlarımla küçük projeler yapmaya başladım.
Bunun dışında Üniversitenin sosyal yanından bahsedebilirim, sosyal aktivite denince akla ilk kulüpler gelir. 2019, Mart ayında, o bahsettiğim laboratuvardaki arkadaşlarımla birlikte
"Medical Artificial Intelligence" adında bir kulüp kurduk ve açılmamızın 1-2 ayı içerisinde bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Mayıs ortasında ise Üniversitenin destekleri sayesinde
Almanya/Berlin'de düzenlenen "Rise of AI" adlı konferans 7-8 kişilik kalabalık ekiple katıldık. Hem çok güzel bir sosyal aktivite oldu hem de çok değerli bilgiler edindik.

Fatih Keleş
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Fatih Keleş
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Ben Fatih KELEŞ. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 1. sınıf öğrencisiyim. Bu bölümü sevdiğim ve hâkim olduğum için okumaktan zevk alacağımı biliyordum. İstinye Üniversitesi ile lise son sınıfta katıldığım üniversite tanıtım fuarlarında tanışınca bu bölüm benim için bildiklerimin de ötesinde bir hal aldı. Yaptığım ayrıntılı araştırmalar sonucunda, bölüm hocalarımızın sahip oldukları uluslararası statü, üniversite bünyesinde bulunan EPAM(Ekonomi ve Politika Araştırmaları Merkezi) ve GÜVSAM(Güvenlik ve Savunma Stratejileri Uygulama ve Araştırma Merkezi) ile bölüm öğrencilerinin saha da aktif iş hayatına katılanlarla görüştürülmesi diye tanımlayabileceğimiz Mentorun Ceo Olsun programı kafamdaki “Hangi üniversite?” sorusunu tamamen sildi ve tercihimi İstinye Üniversitesi’nden yana kullandım. Buradan mezun olduğumda kendime çok önemli birikimler katacağıma ve güzel anılar biriktireceğime inanıyorum. İyi ki İstinyeliyim!
Hem akademik anlamda kendimi geliştireyim hem de sosyal hayatımdan ödün vermeyeyim diyorsanız doğru adrestesiniz!

Sezen Savaşan
İşletme
Sezen Savaşan
İşletme
Merhaba ben Sezen. İstinye Üniversitesi İşletme bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Üniversite tercihi yaparken pazarlama, satış gibi alanlara ilgim olması sebebiyle ve yönetici pozisyonunda çalışmak hayalim olduğu için tüm istediklerimin gerçekleşebileceği tek bir bölüm olduğunu öğrendim. Bu yüzden kendime “İşletme mezunu olmalıyım” dedim. Üstelik işletme sadece bununla kalmıyor, neredeyse her sektörde işletme mezunlarına ihtiyaç duyuluyor. Tercih döneminde İstinye Üniversitesi’ni ilk sıralara yazdım ve kazandım. Tercih dönemi sırasında okulu görmeye gittim. Bize okulu gezdiren öğrenciler vardı ve bu sayede okulu öğrencilerin gözünden tanıma fırsatı yakaladım. Birinci sınıfta özellikle İngilizce ağırlıklı çok zevkli derslerimiz oldu. Bunların yanında okulum birçok iş ve staj imkânı sağladı. Bu sayede henüz birinci sınıftayken ilk iş deneyimimi yaşadım. Henüz yolun başındayken iş ortamını görmek ve deneyim kazanmak benim için çok büyük bir tecrübe oldu. Hiç tecrübe yaşamamış olsanız bile, “Mentorun CEO Olsun” programı sayesinde iş hayatında oldukça tecrübeli ve başarılı insanlarla bir araya gelerek tecrübelerinden faydalanma fırsatınız olabiliyor.Çok iyi bir akademik kadromuz var ve hocalarımıza ders dışında da kolaylıkla ulaşarak beraber vakit geçirebilme imkânına sahibiz. Bu sıcak ortam sayesinde derse katılmaktan, sorular sormaktan ve ders dışında da hocalarımızla sohbet etmekten çekinmiyoruz. Bize her zaman samimiyetle yaklaşan hocalarımız ve güler yüzlü çalışanlarımızla biz kocaman bir aileyiz.

Gülce Taranlar
Uluslararası Tic. ve İşletmecilik
Gülce Taranlar
Uluslararası Tic. ve İşletmecilik
Merhabalar ben Gülce Taranlar, İstinye Üniversitesi'ndeki hikayem, tercih listeme yazmamakla başlıyor. İstanbul dışından gelen biri olarak, 1.sınıfın ilk dönemini başka bir üniversitede okudum. Orada güzel arkadaşlıklar edinmeme rağmen kendimi oraya hiç ait hissedemedim ve orada okumak istemediğimi aileme söylediğim andan itibaren normal tercih döneminden daha detaylı bir araştırma içine girdik. Araştırmalarımız sonucunda İstinye Üniversitesi’nde karar kıldım. Henüz hiç gelip ziyaret etmediğim ama tanıtımlarından aşina olduğum kampüse ilk girişim çok heyecanlı ve bir o kadar da gergin bir andı benim için. Üniversitenin sıcaklığını ve aile ortamını aynı zamanda da size sunabileceği imkanları, kampüse ilk adım attığınız andan itibaren hissediyor ve diğer üniversitelerden ayırt edebiliyorsunuz ve bu durum üniversite tercihinizi çok kolay hale getiriyor. Gerek sosyal gerek akademik gerekse profesyonel bu imkanlar sizin seçmenize gerek kalmadan sizi içine çekiyor. 2. senemin sonunda arkama baktığımda, katıldığım uluslararası projeler, kulüp organizasyonları ve birçok diğer imkândan dolu dolu faydalanmış olduğumu görüyorum.
Fakültem her sene birçok mezun veren bir fakülte olan İktisadi İdari Sosyal Bilimler Fakültesi olduğu için her şeyi iyice düşünmem gerekti ve en sonunda benim de bölümüm olan Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümünde karar kıldım. Çünkü bölümde sadece ticaret değil İşletme bölümünün de derslerini aldığımız için her iki sektörde de çalışabilecek yetkinlikte mezunlar oluyoruz ve bu durum istihdam edilebilirliğimizi de arttırıyor. Üniversiteye, yatay geçiş ile geldiğimden önceki okulumdan aldığım derslerden muaf olduğum ve okulumuz yabancı dile çok önem verdiği için ilk dönemimde sadece İngilizce derslerimi aldım bu durum benim için yarım dönem bir hazırlık gibi oldu ve bu sayede dile olan yatkınlığımı daha da arttı. İngilizce konuşabiliyor ve kompozisyonları kolaylıkla yazabiliyordum. Okul sayesinde de daha da ilerlettiğim yabancı dil bilgim sayesinde yurtdışında iki tane Erasmus+ projesine katıldım. Şu anda da bölümümüzde zorunlu ders kapsamında ikinci yabancı dil olarak Çince dersleri almaktayız ve bunun bizi diğer öğrenci arkadaşlarımızdan bir adım önde kıldığını düşünüyoruz.
Üniversitemizin farklı bölümlerden olan öğrencilerin bir araya gelmesini sağlayan o kadar çok organizasyonu ve ortamı var ki benim de İstinye Üniversitesini tercih etmemde etkisinin büyük olduğu Sektörle İş Birliği Ofisinin düzenlediği ‘MENTORUN CEO OLSUN’ programı kapsamında hepimizin birer Mentor’u oldu. Program kapsamındaki bütün Mentorlarımızı iş yerlerinde ziyaret etme fırsatı bulduğumuz için hem sektör ve iş hayatı hakkında onlardan bilgiler alırken kolayca arkadaş edinip biriktirdiğiniz dostluklar sayesinde, ilerleyen senelerinizde kampüste selam vermeden yürüyemez hale geliyorsunuz.
Giriş senesinde birçok farklı bölümün aynı dersleri alması, farklı bölümlerden kolayca seçmeli ders alabilmeniz, ortak ders çalışma alanları, sosyal kulüpler ve kampüs bunlardan sadece birkaçı. Bu aile ve dostluk ortamı bizler için fazlasıyla alışıldık ve normal bir hale gelmiş durumda, kampüse sadece derse girmek veya ders çalışmak için gelmiyoruz, günlük hayatımızın büyük kısmını kampüste geçiriyoruz.
İstinye Üniversitesindeki değerli ve alanında uzman hocalarımın katkılarıyla gelişen mesleki bilgim ve kişisel özgüvenim sayesinde Almanya’da ve dünyada bilinen global bir şirketten staj programına kabul edildim. Bu yaz gönüllü stajımı Almanya’da yapacağım. Şu an Üniversitedeki serüvenimin yarısını tamamladım diyebilirim. İnanıyorum ki, kalan 2 yılda da hocalarımdan ve üniversitemde edindiğim arkadaşlarımdan çok şey öğrenmeye devam edeceğim. İstinye Üniversitesindeki serüvenimi çok daha donanımlı ve vizyonu çok daha geniş bir birey olarak tamamlayacağıma dair hiç şüphem yok. Bütün sağladıklarıyla, İSTİNYE hayata atılmak için ideal bir başlangıç noktası. İSTİNYE ailesinin bir parçası olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum!

Servet Solak
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Servet Solak
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Ben Servet Solak. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisiyim. Tercih dönemi İstinye üniversitesini görmek için kampüse gelmiştim. Bize Üniversiteyi gezdiren asistan öğrenciler vardı ve bu sayede okulu öğrencilerin gözünden tanıma fırsatım oldu. Laboratuvarlarını ve sınıflarını görme fırsatı yakaladım. Teknoloji bakımından baya donanımlı olduğunu keşfettim, İstinye Üniversitesini keşfetmemde bu durum oldukça etkili oldu. Akademik anlamda hocalarımız hem Türkiye’nin hem Avrupa’nın hem de Amerika’nın önde gelen üniversitelerinde araştırma yapmış deneyimli hocalar. Hocalarımıza ders dışında da ulaşabilme imkânımız eğitim alırken de beni etkileyen faktörlerdendir. Okulumuz sosyal anlamda da gelişmiş ve daha da gelişmeye devam eden bir okul. Bu okula geldiğim için asla pişman değilim. İyi ki İstinyeliyim.

Buse Meriç Açar
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Buse Meriç Açar
Moleküler Biyoloji ve Genetik
Merhaba ben Buse Meriç, İstinye Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Üniversite tercihi yaparken çocukluk hayalim olan Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü için aradığım en önemli kriterler laboratuvar koşulları ve staj olanaklarıydı. Tercih döneminde üniversiteler hakkında bilgi alırken istediğim olanaklara sahip olan, bana iyi bir eğitim vereceğini düşündüğüm İstinye Üniversitesi’ni tercih ettim. Şuan 3. Sınıftayım ve iyi ki İstinye Üniversitesi’nde okuyorum diyorum çünkü akademisyenlerin de desteğiyle yaklaşık 2 yıldır üniversitemizin AR-GE katında Moleküler Kanser Araştırma Merkezinde staj yapmaktayım. Yine akademisyenlerin bana katkılarıyla 2019 yılında 2209-A TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında kanser alanında proje vermiş bulunmaktayım. Başvurmuş olduğum bu proje TÜBİTAK tarafından onaylandı. Onaylanan bu projemde Üniversitemin destek ve katkılarıyla beraber proje kapsamında araştırmalarıma devam etmekteyim. Akademik imkanların yanı sıra sosyal olanaklarıyla da beni mutlu eden bir üniversitede okumaktayım. Geçtiğimiz yıllarda, Öğrenci Merkezinin (ÖMER) açmış olduğu “Liderlik Okulu” ve “İlişki Okulu” etkinliklerine katıldım. Bu etkinlikler sayesinde kendimi daha iyi tanıyıp sosyal alanda kendimi daha iyi ifade etme fırsatı buldum. 3. Yılım artık bitmek üzere; hem iyi ki çocukluk hayalim olan Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümündeyim diyorum hem de bana sosyal ve akademik alanda birçok şey kazandıran İstinye Üniversitesi’ndeyim diyorum. Üniversite tercihi yapacak olan arkadaşlarımıza tavsiyem hayallerinizden hiçbir zaman vazgeçmeyin. Hayallerinizi gerçekleştirme yolunda biraz emek biraz sabır ile sizler de göreceksiniz ki hem akademik hem de sosyal alanda çok daha iyi yerlere gelebileceksiniz.

Ayşe Topçu
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Ayşe Topçu
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Ben Ayşe Topçu, geleceğin reklamcı adayıyım. İstinye Üniversitesinde ilk senem bitti. Okulumu seçerken her zaman ders ve kariyeri bir arada götüreceğim ve bu yönde olanakları olan bir okul olmasını istedim. Üniversitede ilk senem olmasına rağmen hiç zorluk çekmedim. Derslerin ne kadar eğlenceli ve ilgi çekiçi olduğunu ve hocalarımın bana bir şeyler kattığını gerçekten hissettiğim için benim için çok harika bir sene olduğunu söyleyebilirim.Lisede de bu bölümün organizasyonunu okuduğum için hiç yabancılık çekmedim. Çevremdeki insanların bu bölümü okuduğumda dört senenin sonunda ne olacağımı sorarlarken ben aldırış etmeden sınavlara çok çalıştım ve asla çalışmayı bırakmadım.İnanmak başarmanın yarısıdır. Yapmak istediğiniz şeye ne kadar inanırsanız o kadar çok şey başarırsınız, çevrenizdeki insanlara aldırış etmeden hayatınıza devam edin. Benim tek amacım her zaman istediğiniz şeye odaklanıp istediklerini gerçekleştiremeyen insanlara doğru yeri tercih ederek başarmanın mümkün olacağını göstermek İstinye’de o okullardan biri teşekkürler İSTİNYE.

İlayda Özkırım
Beslenme ve Diyetetik
İlayda Özkırım
Beslenme ve Diyetetik
Merhaba ben İlayda ÖZKIRIM. İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik 2. Sınıf öğrencisiyim. Çocukluk hayalim Diyetisyen olmaktı. Geçmişten geliyordu bu istek. Bu hayalimi gerçekleştirmek istediğim yer ise benim için çok özel, önemli ve anlamlı olmalıydı. Okulumuza girdiğim anda aldığım sıcak enerji beni ilk etkileyen şey olmuştu. Okulu ilk gezdiğim ve tam çıkmadan söylediğim söz, ‘ Ben burada okuyacağım.’ olmuştu. Evet ben bu okuldan mezun olacağım. Bölüm hocalarımla görüştüm, bölüm başkanımla görüştüm. Bu okula gelmemek elde değildi. Bölüm başkanım alanının duayeni. Dersime giren akademisyenlerimiz alanında en iyi öğretim üyeleri. Laboratuvarlarımız tam donanımlı. Okulumuzda çeşitli alanlarda kulüplerimiz var. Beslenme ve Diyetetik alanında da kulübümüz var. Bölüm derslerimiz haricinde kulübümüzün düzenlediği etkinliklerimize katılıyoruz. Alanında başarılı birçok diyetisyenle tanışma fırsatımız oluyor. Başkanlığını yürüttüğüm, Birleşmiş Milletlerin imzalamış olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini temel alan SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM KULÜBÜNÜ kurduk. Birçok etkinlik düzenledik, aynı zamanda farklı etkinliklere katıldık. Okulumuzda bulunan kulüp sayısı çok fazla ve bu kulüplerimizin çoğu aktif bir şekilde etkinlikler yapıyor. Akademik kısmımız kadar sosyal alanda da çok fazla çalışmalar oluyor. Okulumuzun öğrenci merkezi olan ‘ÖMER’ her zaman bizim yanımızda. Ders saatleri dışında okulumuzda bulunan çeşitli kafeteryalar ve öğrenciler için ayrılmış olan Study Hall ‘de vakit geçirebiliyoruz. İstinye Üniversitesi, İstanbul’un merkezi yerinde ve ulaşımımız oldukça kolay. Ayrıca belli yerlerden okulumuzun servis hizmeti var. Okulumuz, öğrencileri için günden güne yenilikler yapıyor. İstinye Üniversitesi, her konuda bir fikrimin olmasını sağladığı ve bana artı kattığı için çok mutluyum. İyi ki İstinyeliyim..

Sena Onuk
Eczacılık
Sena Onuk
Eczacılık
Merhaba, ben Sena Onuk. İstinye Üniversitesinde Eczacılık Fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim, aynı zamanda üniversitede Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde çift ana dal 3. Sınıf öğrencisiyim.İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde fakülte öğrenci temsilcisi olarak görev almaktayım ve üniversitemizin Eczacılık Öğrenci Birliği kurucu başkanlığını yürütmekteyim.
Üniversite tercih dönemimde; sağlık alanında çalışmayı, bilime katkı sağlamanın yanı sıra iletişim ve yönetim becerilerinin yoğun kullanıldığı şekilde çalışmalar yapmayı istiyordum. Bu hayalimdeki çalışmaları; kendimi geliştirmemde, yeteneklerimi keşfetmemde ve değerlendirmemde bana katkı ve imkân sunan bir üniversitede gerçekleştirmek istiyordum. Bu yüzden tercih dönemimde üniversiteleri çok araştırmıştım ve İstinye Üniversitesi’nin yaptığı farklı uygulamalar dikkatimi çekmişti.
İlacın üretiminden hastaya ulaştırılmasındaki tüm aşamalarında görev alan bir meslek grubu olan Eczacılığı keşfettiğimde çok çeşitli çalışma alanlarının olduğunu ve mesleğin bu alanlarının dışında da daha pek çok fırsat barındırdığını gördüm. Hem sosyal hem bilimsel yöndeki hayallerimi eczacılıkta bulabildiğimi fark edince eczacılık fakültelerini gezmeye ve incelemeye başladım. İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin ders müfredatlarını incelediğimde ve bunları diğer eczacılık fakülteleri ile karşılaştırdığımda; diğer fakültelerden farklı uygulamaların yer aldığını gördüm ve beni hem kişisel beceriler olarak geleceğin dünyasına hem de geleceğin dünyasındaki eczacılığa daha iyi hazırlayabileceğini düşündüğüm bir içerik planıyla karşılaştım.
Üniversitemizde 1. Sınıftan itibaren fakültedeki tüm öğrenciler birebir danışman akademisyenlerle eşleştirilerek “Mezuniyet Projesi” dersi kapsamında kendi araştırma projelerinin olmasının sağlanması, eczacılık öğrencilerine zorunlu ders planı içinde verilen “Problem Çözme, Araştırma Becerileri ve Yazma Teknikleri” gibi becerileri geliştirmeyi amaçlayan farklı derslerin bulunması, “İlaç Geliştirmenin Temelleri” dersi gibi içerisinde in silico çalışmaları barındıran ve eczacıların teknoloji ile ilaç geliştirme çalışmalarında yetişmesini destekleyen farklı programları bulunan derslerin olması, eczacılık fakültelerinde 6 ay olan zorunlu stajın üzerine gönüllü staj süresini de koyarak fakülte müfredatında öğrencilere 6,5 ay staj süresi imkanı bulundurması, öğrencilerin hayatlarında ve gelecek çalışma alanlarına yönelik kararlarında önemli katkılar barındıran staj süresini her öğrencinin eğitimi içerisinde her çalışma alanını göreceği şekilde planlanarak sunulması, eczacılık eğitimi içerisinde hem Türkçe Bölümde hem İngilizce Bölümde zorunlu müfredatta 1,5 yıl yoğun ikinci yabancı dil verilerek öğrencilerin geliştirilmesi, “Endüstri Eczacılığı” “Aromaterapi” gibi öğrencinin hedeflerine ve ilgi alanlarına yönelik kendini geliştirebileceği güncel çeşitli seçmeli derslerinin bulunması, “Girişimcilik Sertifikası ve Proje Yazma” gibi derslerin zorunlu müfredatta bulunarak her öğrencinin mezun olmadan bir yayın yapması veya bir ürün geliştirmesine önem verilen uygulamaların olmasını; İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin ders müfredatı farklılıklarına örnek verebilirim.
Üniversite tercihimde etkili olan önemli bir nokta da; 25 yıldan uzun zamandır sağlık sektöründe olan MLP Care grubunun İstinye Üniversitesi Medicalpark ve Liv Hospital Hastanelerinden stajlarda ve uygulama eğitimlerinde yararlanabilme ve gözlem yapabilme imkânı oldu. 1. Sınıf Hastane Eczanesi stajımda, 2. Sınıf Klinik Eczacılık stajımda ve ders içi uygulama gözlemlerimde İstinye Üniversitesi Hastanelerinden yararlandım. Üniversitede okuduğum bu süreçte fakülte öğrenci temsilcisi olarak çeşitli organizasyonlarda bulunmaktayım. Bu organizasyonlarda tanıştığım eczacılık öğrencilerinin hastane staj yeri bulma konusunda zorlandıklarını öğrendim ve bu konuda sorun yaşamayan bir öğrenci olarak hastaneleri olan bir üniversitede okumanın avantajını hissettim.
Tercih nedenlerimden bir diğeri; Eczacıların ilaç geliştirme çalışmalarında ve bilimin içinde etkin rol almaları için öğrencilerin lisans hayatında bilimsel çalışmalarda daha çok yer almalarını sağlamaya yönelik olarak İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde her öğrenciye laboratuvarların imkanlarının maksimumda sunulmakta olması, öğrencilere araştırmalarını yapmalarında destek olunması, fakültemizde öğrencilerin laboratuvarda çalışmasının özellikle teşvik edilmesidir.
İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesindeki farklı uygulamalardan ve değerli imkanlardan biri de, Eczacıların bulunduğu çalışma alanlarından olan Endüstri konusunda çok önemli fırsatlar sunan Sektörle İş Birliği Ofisinin “Mentorun CEO Olsun” programıdır. Bu program kapsamında; öğrencilerin endüstri ile erken temas sağlamasını ve sektörle tanışmasını sağlamak için ilaç sektörü ve kozmetik sektörü içinden başarılı iş insanlarıyla öğrencilerin buluşma imkânı sağlanıyor. “Mentorun CEO Olsun” programıyla eczacılık fakültesindeki tüm öğrenciler; Sanofi İlaç, ABBVie, Pfizer, Abdi İbrahim, Johnson & Johnson gibi ilaç sektöründeki önde gelen firmalardan ülke müdürleri, uluslararası koordinatörler ve şirket CEO’larıyla görüşmeler sağlayabiliyor ve bu kişiler her öğrenciye lisans hayatı boyunca bireysel mentor olarak atanarak öğrencilere kariyer danışmanlığı yapıyor.
Eczacılık öğrencilerinin İstinye Üniversitesinde bulduğu farklı imkanlardan bir tanesi de Türkiye’de sayılı merkezlerden biri olarak İstinye Üniversitesinde bulunan Yapay Zekâ Merkezinde çalışabilme imkânı diyebilirim. Yapay Zekâ çalışmalarının yoğun olduğu üniversitemizde Eczacılık öğrencilerine yönelik yapay zekâ eğitimleri düzenleniyor, isteyen eczacılık öğrencileri de üniversitemizin bu çalışmalarında yer alabiliyor. Ben de bu yapay zekâ eğitimlerine katılıyorum. Üniversitemizin akademisyenlerinden Dr. Levent Korkmaz’ın kurucusu olduğu WisdomEra Tıbbi Yapay Zekâ şirketinin üniversitemizle iş birliği içinde geliştirdiği “İlaç Karar Destek Geliştirme Programı” nda görev alan öğrencilerden biri olarak İstinye Üniversitesinde öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik NONA diploması (Non-Academic Transcript) ve “İstinyelilik Manifestosu Dersi” gibi çeşitli farklı uygulamalar yürütülüyor, Öğrenci Merkezi ve Kariyer Ofisinin sürekli gelişim organizasyonları oluyor. Üniversite içinde aktif bir sosyal hayatın olması da benim değer verdiğim bir unsur. Benim üzerinde durduğum çok önemli noktalar, İstinye Üniversitesinin teknolojiyi hızlı takip ediyor olması ve öğrenciye sınırlayıcı değil öğrencinin gelişimine fırsat yaratıcı yaklaşımda bulunmasıydı.
Tercih döneminde okula yaptığım ziyaret esnasında tanıştığım Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Olgun ile yaptığım görüşme sonucunda; İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde tamamen öğrencinin gelişimine odaklı planlamalar yapıldığını gördüm. Üniversitenin vizyonu ve misyonundan, öğrenciye sunduğu imkanlarından etkilendim. Eczacının bugün ve gelecekte yer alabileceği tüm alanlarla öğrencinin erkenden tanıştırılıp eczacılığın her alanına yönelik gelişim fırsatları sunulduğu için İstinye Üniversitesi Eczacılık Fakültesini tercih ettim.
İstinye Üniversitesinde okuduğum 3 yıl içerisinde bahsettiğim tercih nedenlerimin hepsini yaşayabildim ve yaşayabiliyorum. Ayrıca üniversitemizde farklı bölümlerin de bulunmasıyla multi-disipliner bir ortamda mühendislik-sanat-iktisadi idari bilimler gibi farklı disiplinlerin olduğu bir kültürden faydalanabilmenin çok yönlü gelişimime katkı sağladığını düşünüyorum. Üniversitemin sağladığı bu imkanlar ile bana önemli katkıları olduğunu içtenlikle söyleyebilirim.
Tercih dönemindeki öğrencilere de tercih etmeyi düşündükleri bölümü iyi araştırmalarını ve bilinçli seçmelerini, tercih edecekleri üniversitenin uygulamalarını iyi incelemelerini, üniversitedeyken akademik becerilerinin yanında sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmalarını ve kendi hayallerini kurarken hayallerinin sınırlarını başkalarının hayallerinin sınırlarıyla sınırlandırmamalarını öneririm.

Huseyn Akbarov
İşletme
Huseyn Akbarov
İşletme
Merhaba, adım Huseyn AKBAROV. İşletme bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim, aynı zamanda İşletme ve Ekonomi Kulübü başkanıyım. İşletme bölümünde olmaktan çok mutluyum. Bölümü seçmemde en büyük etken insanlarla iletişimin kuvvetli olduğu sosyal bir alan olması. Bu bölümde 3. Ve 4. Sınıfta insan kaynakları, pazarlama, muhasebe gibi alanlarda uzmanlaşma imkânımız bulunmaktadır. Ayrıca kodlama dersleri de alıyoruz. Akademik kadromuz ve araştırma görevlisi hocalarımız çok kıymetli ve mükemmel insanlar. Verilen destek, ilgi, önem, çaba, değer ve samimiyet çok farklı bir boyutta. Her birine ulaşmamız çok az zamanımızı alıyor. Her sorunumuzda bize yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.İşletme bölümünü İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültemizin en kapsamlı bölümü olarak görüyorum. Üstelik üniversitemizde bu bölümü okuduğum için çok şanslı olduğumun farkındayım. Hem teorik hem pratik olarak kendimi geliştirmeyi hedefliyorum. Bu konuda Sektörle İş Birliği ofisimizin düzenlediği “Mentorun Ceo Olsun” programı bize çok destek sağlıyor. Mükemmel eğitim için her şeyin hazır olduğu bir üniversite düşünün. İşte orası tam da burası!

Beyza Duran
Psikoloji
Beyza Duran
Psikoloji
Ben Beyza Duran. İstinye üniversitesi psikoloji bölümü 1. Sınıf öğrencisiyim. İstinye üniversitesinden tercih döneminde izlediğim bir video sayesinde haberdar oldum. Her şeyi detaylı bir şekilde araştırdım. Konumunu, okulun fiziksel şartlarını, akademik kadrosunu, ders müfredatını, sosyal faaliyetlerini inceledim. Tüm şartların uygunluğundan emin olduktan sonra tercih listeme ekledim. Sonuç olarak İstinye üniversitesini %100 burslu olarak kazandım. İstinye üniversitesi yeniliklere ayak uydurabilen, çağın gerisinde kalmayan bir üniversite. Psikoloji bölümü genç ve dinamik bir akademik kadroya sahip. Hocalarımız Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinde eğitimlerini tamamlamışlar. Bize her konuda yardımcı oluyorlar, onlarla kolaylıkla ve çekinmeden iletişim kurabiliyoruz. Sınıflar kalabalık olmadığı için derslere rahatlıkla katılım sağlıyoruz. Anlayamadığımız kısımları sınıfta tartışıyor aynı zamanda güncel araştırmalardan ve hocalarımızın tecrübelerinden faydalanıyoruz. Düzenlediği etkinlikler, sunduğu imkanlar ve ortamıyla İstinye Üniversitesi benim üniversiteden tüm beklentilerimi karşılıyor. Psikoloji okumak benim hayalimdi ve bu hayalimi İstinye Üniversitesinde gerçekleştirdiğim için çok memnunum !

Nur Bahçekapılı
Uluslararası Tic. ve İşletmecilik
Nur Bahçekapılı
Uluslararası Tic. ve İşletmecilik
Hayatımın en önemli kararlarından birini aldığım üniversite ve bölüm tercihlerimde en çok dikkatimi çeken ve orada okumak istediğim İstinye Üniversitesi’nde ileride yapacağım mesleğim için emin adımlarla ilerliyorum. Bölümümü seçerken İİSBF'ye olan olumsuz görüşler beni çok düşündürtmüştü. Bu bölümü okuduktan sonra işsiz kalır mıyım düşüncesi beni yiyip bitiriyordu ta ki İstinye Üniversitesi’ni kazanana kadar. İstinye Üniversite bana kariyer sahibi olmanın sadece bölümü okumak olmadığını kariyer yönetiminin tüm yaşamımızı kapsadığını öğretti. Yetenek, hobi, sanat, spor ve kültürün de kariyer yönetiminin bir parçası olduğunu gösterdi. İlk zamanlar üniversitenin bize sağladığı imkanlardan çok fazla haberim yoktu . Öğrenci asistanlığı çalışma programını öğrendikten sonra kurumsal iletişim ve pazarlama departmanında çalışmaya başladım . Ders programıma uygun bir şekilde ayarlanan çalışma programım sayesinde de derslerimi aksatmadan hem çalışıp hem de gerek öğrenci merkezinin yaptığı etkinliklerde gerekse bölümümüzde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde aktif olabildim. Üniversitemizde gerek bölümlerimize gerek sosyal hayatlarımıza yönelik etkinlikler düzenlenmekte . Bunlar sayesinde kendi alanlarımız dışında da farklı alanlarda etkinliklere katılıp kendimizi geliştirebiliyoruz . Ayrıca bölümümüzde de hocalarımız ile gerçekleştirdiğimiz sektör ziyaretlerimiz, uluslararası toplantılara katılmamız , hepimizin mentorlarının olması ve onlarla birebir tanışma şansı yakalamamız bizi sektör hayatına daha fazla hazırlamakta. İstinye Üniversitesi sayesinde , üniversite hayatımın sadece dersler olarak kalmadığı kariyer hayımında oluşmaya başladığını görmek ilk baştaki korkularıma rağmen beni çok mutlu ediyor.

Furkan Tunçel
Psikoloji (İngilizce)
Furkan Tunçel
Psikoloji (İngilizce)
Merhaba ben Furkan. İstinye Üniversitesi İngilizce Psikoloji 1. Sınıf öğrencisiyim. Sınav döneminde sizler gibi ben de oldukça stresli ve endişeliydim. Hangi bölüme gideceğime karar vermiştim ancak üniversitemi seçememiştim. Üniversite arayışı sırasında yolum İstinye Üniversitesi’ne düştü ve psikoloji hocalarıyla ilk görüştüğüm anda İstinye Üniversitesi’nin benim için doğru yer olduğunu anladım. Akademik kadrosu kadar sosyal hayatı da zengin olan bir üniversite. Psikolojiyi çok sevmemin yanında sinemaya olan ilgimden dolayı ikinci dönemimde öğrenci merkezimizin 'ÖMER' destekleriyle üniversitemizde Dijital Video ve Sinema Kulübünü kurdum ve hem akademik hem de sosyal yaşantımı oldukça eğlenceli yaşıyorum. Üniversitelerin size neler sunduğu kadar sizlerin de onlardan neler alabileceğiniz, bölümünüzü okumak dışında neler yapabileceğiniz, kendinizi nasıl geliştireceğiniz çok önemli. Tüm bunları düşünüyorsanız doğru yere geliyorsunuz demektir.